تولد لاکچری در سومین روز خاص قرن جدید! جزئیات تکان‌دهنده از اردوی وحشت در استخر مرگ برنامه جدید امتحانات پایه ششم و نهم اعلام شد (یکم خرداد ۱۴۰۳) نام‌گذاری بیمارستان ۲۰۴ تختخوابی نیشابور به‌نام «سیدالشهدای خدمت» انفجار مین در ارتفاعات مرزی آذربایجان غربی یک کشته و ۲ زخمی برجای گذاشت (یکم خرداد ۱۴۰۳) زلزله قدرتمند اندونزی را لرزاند (یکم خرداد ۱۴۰۳) طرح سلامت خانواده و نظام ارجاع یکی از مهمترین اقدامات شهید آیت الله رئیسی بود کشف ۱۷ کیلوگرم زعفران قاچاق توسط مرزبانان هنگ تایباد(۱ خرداد ۱۴۰۳) قطار فوق‌العاده مشهد برای مراسم تشییع رئیس‌جمهور از مهاجرت ۱۰ هزار پزشک تا توزیع نابرابر پزشکان متخصص در کشور  برنامه جدید امتحانات نهایی دانش‌آموزان اعلام شد ممنوعیت‌های تردد ویژه مراسم تشییع پیکر رئیس جمهوری در مشهد اعلام شد تشکیل پرونده قضایی برای منتشرکنندگان مصادیق توهین‌آمیز درخصوص سانحه بالگرد حامل رئیس‌جمهور پیش‌بینی هواشناسی مشهد برای روز پنجشنبه (٣ خرداد ١۴٠٣) هم‌زمان با مراسم تشییع و تدفین رئیس‌جمهور پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان‌رضوی (سه‌شنبه، یکم خرداد ١۴٠٣) | آغاز بارش‌های پراکنده باران در استان آسیب‌هایی جدی که روغن مصرف شده به مغز می‌زند
سرخط خبرها

۲ پیک آنفلوانزا در راه مشهد | نخستین پیک آنفلوانزا نسبت به سال‌های پیش، زودتر در مشهد شروع شد

  • کد خبر: ۱۹۶۸۴۳
  • ۰۶ آذر ۱۴۰۲ - ۰۹:۳۱
۲ پیک آنفلوانزا در راه مشهد | نخستین پیک آنفلوانزا نسبت به سال‌های پیش، زودتر در مشهد شروع شد
به گفته رئیس گروه پیشگیری از بیماری‌های واگیر دانشگاه علوم‌پزشکی مشهد، «امسال نخستین پیک آنفلوانزا نسبت به سال‌های پیش، زودتر، یعنی در مهر‌ماه شروع شده است و احتمالا تا پایان زمستان، دست‌کم یک یا حداکثر دو پیک دیگر آنفلوانزای فصلی خواهیم داشت.»

به گزارش شهرآرانیوز، با وجود اینکه بهرام عین‌اللهی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش‌پزشکی، دیروز اعلام کرده که «شیوع ویروس جدیدی از سوی سازمان جهانی بهداشت تأیید نشده و به ایران نیز نیامده است»، به گفته رئیس گروه پیشگیری از بیماری‌های واگیر دانشگاه علوم‌پزشکی مشهد، «امسال نخستین پیک آنفلوانزا نسبت به سال‌های پیش، زودتر، یعنی در مهر‌ماه شروع شده است و احتمالا تا پایان زمستان، دست‌کم یک یا حداکثر دو پیک دیگر آنفلوانزای فصلی خواهیم داشت.» بنابراین رعایت موارد بهداشتی به‌ویژه استفاده از ماسک در اماکن عمومی الزامی است.

زهرا نهبندانی در گفتگو با خبرنگار شهرآرا درباره احتمال ورود سویه جدید بیماری تنفسی شایع در چین به ایران بیان کرد: هیچ گزارشی از این سویه نداریم و فعلا در شبکه‌های اجتماعی مطرح شده است. به این دلیل که اطلاعاتی در‌این‌باره نداریم، نمی‌توانیم اظهارنظر کنیم، اما چیزی که تاکنون مشخص شده یک بیماری در کودکان است که احتمالا ویروسی هم نیست. این بیماری وارد ایران نیز نشده است.

به گفته وی، با‌این‌حال روند افزایشی بیماری‌های تنفسی مانند سرماخوردگی، آنفلوانزا و البته سویه‌های جدید کرونا، سبب شده است وزارت بهداشت از مردم بخواهد در اماکن عمومی و محیط‌های شلوغ و پر‌رفت و‌آمد، هم‌وطنان از ماسک استفاده کنند. «الزام استفاده از ماسک» نیز نکته‌ای بود که دیروز شهنام عرشی، رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، نیز بر آن تأکید کرد و در توضیح آن افزود: ۲۰‌درصد سرماخوردگی‌ها، آنفلوانزا تشخیص داده می‌شود.

لزوم رعایت موارد بهداشتی

او رعایت موارد بهداشتی را برای پیشگیری از هر نوع بیماری تنفسی که وارد کشور شده یا حتی هنوز وارد نشده است، لازم دانست و گفت: طبق آخرین وضعیت، آمار کرونا چه در موارد سرپایی و چه بستری در استان کاهشی است، اما این روند کاهشی نباید سبب شود که رعایت موازین بهداشتی را به‌خصوص در مراکز تجمعی کنار بگذاریم، زیرا پیک آنفلوانزا امسال نسبت به سال‌های قبل که از نیمه آبان‌ماه شروع می‌شد زودتر همه‌گیر شده است و دست‌کم یک پیک یا حداکثر دو پیک آنفلوانزا تا پایان زمستان خواهیم داشت.

نهبندانی در پاسخ به این سؤال که آیا شدت بیماری نسبت به سال‌های قبل بیشتر شده است یا خیر، بیان کرد: شدت بیماری بیشتر نشده و سویه‌هایی که در مناطق تحت‌پوشش دانشگاه علوم‌پزشکی مشهد و استان بررسی شده، مشابه سویه‌های کشوری است. افرادی که آنفلوانزای شدیدتری را تجربه می‌کنند از نوع H۱N۱ است.

۴۰ تا ۶۰ ساله‌ها، بیشترین مبتلایان

او آمار میانگین روزانه بستری جدید بیماری‌های تنفسی را به‌ترتیب در هفته اول آبان ۶۵ نفر، هفته دوم ۵۰ نفر، هفته سوم ۳۶ نفر و هفته چهارم ۴۳ نفر اعلام کرد و گفت: گروه سنی بیشترین مبتلایان به آنفلوانزا گروه سنی چهل تا شصت سال است.
رئیس گروه پیشگیری از بیماری‌های واگیر دانشگاه علوم‌پزشکی مشهد بیان کرد: هر علامتی نظیر عطسه، سرفه، آب‌ریزش‌بینی و... در‌صورتی‌که با تب همراه شود، ارتباطی به آلودگی هوا ندارد. او اضافه کرد: افراد در‌صورتی‌که چنین علائمی دارند، از ماسک استفاده و خود را قرنطینه کنند و در‌صورتی‌که ظرف ۲۴ ساعت علائم آن‌ها بهبود پیدا نکرد، باید به پزشک مراجعه کنند.

نهبندانی در توصیه به افرادی که جزو گروه‌های پرخطر هستند، مانند مادران باردار، افراد مسن بالای شصت سال، کودکان زیر پنج سال و کسانی که بیماری‌های زمینه‌ای دارند، گفت: این افراد به‌خصوص در روز‌های آلودگی هوا، تا حد ممکن برای کار‌های غیرضروری از منزل خارج نشوند و حتما از ماسک استفاده کنند. ضمن اینکه تا می‌توانند زمان حضورشان را در خارج از منزل کاهش دهند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->